Handhaving parkeerbeleid

Over het parkeerbeleid is altijd wat te doen. Er is veel onbegrip over de regels en hoe het toezicht daarop gehouden wordt. Daarom is de wijkvereniging in overleg gegaan met de gemeente en de politie om hierin duidelijkheid te scheppen.

1. Handhaving op zondag.

Ook op zondag wordt er met regelmaat gecontroleerd, zowel in de binnenstad als rond het zwembad. Daarbij wordt gelet op excessen: parkeren op de stoep kan echt niet en ook wordt een ieder verzocht netjes binnen de vakken te parkeren. 

 

2. Parkeren tijdens evenementen

Tijdens evenementen beschikt de binnenstad over te weinig parkeerplaatsen. De wet wordt dan publieksvriendelijk gehanteerd, waarbij excessen zoals hierboven beschreven worden bekeurd. 

 

Als bepaalde locaties in de binnenstad worden afgesloten, gebeurt dat pas op het laatste moment (maximaal 2 dagen van tevoren) zodat de bewoners van de binnenstad niet onnodig lang hun auto elders hoeven te parkeren. 

 

3. Parkeervergunningen voor invaliden

Iedere gehandicapte met een eigen parkeerplaats in het parkeerzonegebied moet een parkeervergunning hebben. Per adres maar één vergunning wordt verstrekt. Invaliden kunnen met hun invalidenparkeerkaart 3 uur gratis parkeren. Ook kunnen zij 3 uur in de blauwe zone parkeren.

 

4. Parkeren van andersoortige voertuigen

Een motor mag gratis op een parkeerplaats staan. Een parkeerkaartje of vergunning moet immers achter een raam zichtbaar aanwezig zijn, dat kan niet bij een motor.

Het parkeren van bakfietsen op parkeervakken wordt gedoogd.

 

5. Elektrische oplaadpunten

Parkeerplaatsen voor elektrische auto’s zijn uitsluitend bestemd voor auto’s die daadwerkelijk aan het laden zijn. Ook dienen zij voorzien te zijn van een parkeervergunning.

 

6. Boetebedragen

Als u een parkeerovertreding begaat, moet u rekenen op devolgende bedragen:

Parkeren op niet toegestane plaatsen€ 90,00

Onbetaald parkeren bij parkeermeter € 56,00

Parkeren op invalidenparkeerplaats € 360,00

 

Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Jeppe (woensdag, 24 juni 2015 20:38)

  (Bijna) dagelijks staan er kort (en vaak ook langer) auto's geparkeerd in de Rozenstraat. Dit is een fietspad, maar auto's mogen helaas wel laden en lossen. Meestal staan de auto's een kwartier of langer, soms de hele dag! Paar keer wel de politie hierover gemaild, maar er komt gewoon geen verandering. Laatst een parkeerwacht erop gewezen dat er een auto al minstens een kwartier staat geparkeerd. Hij heeft de auto gezien, maar later ontdek ik dat hij geen bekeuring heeft gegeven. Kortom er wordt totaal niet gehandhaafd.

 • #2

  ria (dinsdag, 26 januari 2016 11:53)

  Gisteren geparkeerd in Kampen, bij zwembad. Had parkeerschijf neergelegd maar helaas op een niet goed zichtbare plek. Nog geen uurtje later: dikke bon. 99,--. Is dat niet een al te hoog bedrag voor een in mijn ogen klein foutje? Ik zie hier dat je dus nog beter je auto op een plek kan zetten waar je betaald moet parkeren, is een heel stuk goedkoper en hoef je ook niet zo ver te lopen...Graag uw reactie hierop. Ria

 • #3

  Ji Pasko (donderdag, 02 februari 2017 02:38)


  I am truly thankful to the holder of this web page who has shared this impressive paragraph at at this place.

 • #4

  JvL (zondag, 16 april 2017 21:57)

  Gisteren een gezellig uitje in de binnenstad van Kampen met een gigantische kater afgesloten. Al kletsend de auto geparkeerd op een vrijwel lege parkeerplaats bij de sporthal, daardoor even totaal niet aan de parkeerkaart gedacht. Dan kom je als brave burgers die niemand. maar dan ook niemand kwaad doen, terug na een paar uurtjes gezellig winkelen en koopjes doen, tref je een bon van.......ja..... u leest het goed..... €99,-. Wat een krankzinnig bedrag....Ik begrijp dat er gecontroleerd wordt, maar dit is écht de waanzin ten top. Hiermee jaag je winkelend publiek je stad uit. Jammer.....ik bedenk me nog wel een keer voordat ik weer naar Kampen ga.....

 • #5

  Bosman (dinsdag, 13 november 2018 19:23)

  Mag ik met een invaliden parkeerkaart in kampen overal staan ook op betaalde parkeerplaats

 • #6

  Aad (dinsdag, 13 november 2018 22:49)

  Ik denk dat u dat mag, voor een maximale tijdsduur van 3 uren. (blauwe schijf).
  Om zeker te zijn zult u toch echt bij handhaving (Burgwal 45) moeten zijn.

 • #7

  Piet (donderdag, 17 juni 2021 14:26)

  Regelmatig staat er een auto in het Achterom
  Met name van een bewoonster met een vieze olielekkende auto.
  Hier mag je toch niet staan!

 • #8

  Nietrelevant (donderdag, 15 september 2022 16:53)

  Op autovrije pleinen Wollegras en Ratelaar staan regelmatig dezelfde langparkeerders die het ervan nemen na 16.00 en in het weekend. Ook op autovrije vakken voor hulpdiensten. Handhaaft u hier aub eens op zondag of s morgens vroeg. Zonder handhaving gaan de speel- en rustpkeinen verloren aan onverschillige bestuurders. Als de nood aan de man is hebben hulpdiensten geen doorgang.

 • #9

  Wim (zondag, 21 juli 2024 19:16)

  Er staat al een week een bus fout geparkeerd in 2 vakken en op de stoep
  Berklaan
  Dat kan toch niet de bedoeling zijn

 • #10

  Bianca (zondag, 21 juli 2024 20:47)

  In reactie op Wim. Dag, Wim advies neem contact op met de politie of handhaving. Dit is de taak van hen. Als je ze op de hoogte brengt, kunnen zij actie ondernemen.