Uw wijkverbinder Gerard Wessels

Wijkagent Henri Maurer

Wijkverbinder Binnenstad Kampen

Wijkverbinders vormen een schakel tussen inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente. U kunt bij hen terecht wanneer u een initiatief of idee heeft voor uw dorp, wijk of buurt. Maar ook als u iets signaleert waar u aandacht voor wilt of wanneer u een verbeterpunt ziet in uw omgeving. Wijkverbinders bieden een luisterend oor, denken met u mee en brengen mensen met elkaar in contact. (https://www.kampen.nl/wijkverbinders)

Even voorstellen: Gerard Wessels, Wijkverbinder van de gemeente Kampen

Als een van de vijf Kamper Wijkverbinders ben ik namens de gemeente de ogen en oren in de wijken/kernen Binnenstad, Het Onderdijks en Kamperveen. Voor deze taak ben ik 18 uur per week werkzaam. Daarnaast ben ik ook nog werkzaam als beleidsmedewerker Maatschappelijke Ontwikkeling.

Wat is een wijkverbinder?

Een wijkverbinder weet wat er speelt in de wijk en heeft contact met wijk- of dorpsvereniging, sleutelfiguren, wijkagent enz. Hij/zij weet wat leeft bij inwoners, organisaties en instellingen. Hij is netwerkend bezig en probeert de verschillende partijen in de wijk met elkaar te verbinden. Daarnaast brengt hij signalen uit de wijk onder de aandacht van de gemeentelijke organisatie.

De wijkverbinder heeft twee opdrachten. Enerzijds helpt hij de wijk om zijn weg te vinden naar meer zeggenschap en verantwoordelijkheid voor de leefomgeving.

Daarom gaan we als ambtenaar minder achter ons bureau zitten en meer het stadhuis uit, de wijk in.

Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan inwonersparticipatie en wil initiatieven stimuleren die voortkomen vanuit inwoners of organisaties. Initiatieven die de sociale cohesie in een wijk of dorp kunnen versterken.

Anderzijds help ik de besturen van wijk- en dorpsverenigingen de weg te vinden in het stadhuis. Als Wijkverbinder ben ik de schakel tussen wijk en stadhuis. Hopelijk kan ik deuren voor hen openen met de goede sleutel in de hand. Daar moet vast wel eens een beetje kruipolie bij!

Met vriendelijke groet,

Gerard Wessels.

E-mail: g.wessels@kampen.nl(link stuurt een e-mail)
Wijken: Binnenstad, Kamperveen, Het Onderdijks